Büszkeségeink

Schönherz Iskolaszövetkezet

A Schönherz Iskolaszövetkezet 1995-ben alakult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai karának Schönherz Zoltán Kollégiumában. Eredetileg a BME diákjait alkalmaztuk, de megrendelőink számának és igényeinek növekedésével párhuzamosan szélesítettük tagsági keretünket, és ma már számos egyetem és főiskola hallgatóinak kínálunk különböző munkalehetőségeket. Szövetkezetünk 2007-től Schönherz Iskolaszövetkezet néven működik.

Szövetkezetünk fő profilja olyan, egyetem és főiskola mellett végezhető munkák biztosítása, amelyek nemcsak az anyagi problémáidat oldják meg, hanem szakmai fejlődési lehetőséget is biztosítanak számodra, s ezzel megalapozhatják a jövődet, segítenek karriered építésében. A szakmai munkalehetőségek mellett természetesen hagyományos diákmunkákkal is foglalkozunk, de elsődleges célunk az, hogy már a tanulmányaid során hasznosíthasd elméleti tudásodat, ami később segíthet az elhelyezkedésedben. Gyakran tapasztaljuk, hogy tagjaink olyannyira beválnak az adott cégnél, hogy az egyetem/főiskola befejezése után már nem kell álláskereséssel törődniük.

Schönherz Telekom Kft.

A céget 1997-ben alapították, melynek tulajdonosa a Schönherz Kollégiumért Alapítvány. Ügyvezetője mindig egy éppen Schönherzes kollégista, aki 1.5-2 évig szokta ellátni ezt a feladatot.
A Telekom két üzletággal foglalkozik

  • Telefonvonal üzemeltetése a Schönherzben
  • Schönherz Flotta menedzselése

Hálózat fejlesztés

Sok éven keresztül üzemeltettük és fejlesztettük a kollégiumban található internetes hálózatot, amelynek eredményeképpen minden kollégista eleinte 100 Mbit/s, jelenleg pedig 1 Gbit/s sebességű végpontokhoz fér hozzá.

Telefonvonal üzemeltetés

A PPP előtti Schönherzben még saját telefonközponttal üzemeltettük a vonalakat, most pedig a TIO központját használjuk. 2011 szeptemberéig csak azok tudták használni a telefonvonalakat, akinek volt saját telefonja, de egy nagy beruházásnak köszönhetően már minden szobában alapfelszereltség a vezetékes telefon, amiket cégünk vett meg és szerelt fel. Innentől könnyedén tudja bárki elérni egy másik szoba lakóit, csak be kell ütni, hogy 6SZOBASZÁM. 

Schönherz Flotta menedzselés

A flotta 2005 óta létezik, de akkoriban még csak a HK és KB-sok használták. 2008-tól jött az ötlet, hogy csatlakozhasson a flottához minden VIK-es hallgató és családjaik, barátaik, hogy minél többen érhessük el egymás ingyen. 2010-től állandó ügyfélszolgálata van a flottának, amin keresztül lehet intézni a flottával kapcsolatos teendőket. 2011-ben cégünknek sikerült elérni, hogy a Vodafone kiépítse a belső mobil hálózatot, hogy végre és mindenkorra megszűnjenek a hálózat lefedettség problémák. A flotta létszáma a 2011-es év végére már az 1500-hoz közelít, aminek köszönhetően mindössze nettó 11 Ft/percért telefonálhatunk bármelyik belföldi irányba bármikor. Az előfizetési díjakról és további információkért keresd fel a honlapot. 
Ha még nem vagy flottás és szeretnél egy jó konstrukciókkal rendelkező flottában, megfelelő lefedettséggel ingyen beszélni a flottás barátaiddal, akkor csatlakozz hozzánk.

Részletek: http://www.schtelekom.hu

Schönherz Kollégiumért Alapítvány

Adj, hogy adhassunk! 27 éve támogatjuk a kollégium szakmai munkáját és pezsgő közéletét. Az elmúlt évek 1%-a elősegítette a Simonyi Konferencia magas színvonalát, a konditerem gazdag felszereltségét, az Ökörsütés, a Gólyabál és a QPA hangulatát, a színes mátrixot és közélet számos szolgáltatásának fejlesztését a Vörös Kakastól a VIK Wiki-ig. Tégy azért, hogy a schönherzes életérzést tovább adhassuk!

Az immár 27 éves Schönherz Kollégiumért Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy segítse a kollégium működését, a hallgatói hagyományok őrzését, valamint támogassa a Házban folyó szakmai képzést, kulturális és sportrendezvényeket. A Kollégiumban lépten-nyomon az Alapítvány támogatásával megvalósuló fejlesztésekkel találkozhattok, még a természetesnek tűnő szolgáltatások mögött is sokszor alapítványi szponzoráció áll. A Simonyi Károly Szakkollégium és a közélet öntevékeny köreinek támogatása a Közös Pályázati Rendszer keretében, a füstjelzők lecserélése, a VIK Wiki tanulmányi portált támogató szerver beszerzése, a színes mátrix alapanyagainak biztosítása, a Földszinti Nagyteremben a hangszigetelés és a bútorzat kialakítása, a konditerem klimatizálása valamint új eszközökkel való fejlesztése csak néhány példa a megszavazott támogatások eredményeiből.

Az Alapítvány kuratóriumának tagjait a kollégisták javasolják SVIE Küldöttgyűlés keretében, majd az alapító, dr. Slezsák István jelöli ki.

  • A Kuratórium elnüke: Manz János
  • Elérhetőség: www.sch.hu valamint facebook.com/alapitvany